Om Winparts

Winparts bildelar finns i norra Nederländerna, i byn Winneweer. Så här blev namnet också till: Win (Winneweer) och Parts (delar). Winparts stiftades av bröderna Ari och Meinard van Essen år 2005. Det finns dock en lång historia innan dess också. Bröderna Van Essen började grundlägga D-parts i Groningen år 1986. Där började de att sälja begagnade BMW-reservdelar. Den här vurmen har uppstått genom ett fel i deras egen BMW, en växellåda hade gått sönder. Det visade sig att vara knepigt att hitta den här lösa delen, det fanns bara kompletta bilar. De hade köpt en komplett bil och växellådan monterades i den egna bilen. Dem övriga delarna av den köpta BMW blev sålda och företaget D-Parts hade vuxit fram. D-Parts flyttade till Winneweer 1987, till ett lager av minst 10.000 m2.

Någon tid senare började bröderna också sälja nya BMW-reservdelar. Tills momentet de fick en fråga om de också  hade nya delar till en Fiat. Den frågan leda fram till idén om att stifta Allparts år 2001. Där säljdes det nya bildelar till flera bilmärken. Efter ett tag blev Allparts stängt, för att det inte än fanns några arbetsparterna som kunde ta hand om den logistiska avhandlingen. Kunderna skulle vänta för länge på sina beställningar.

År 2005 kom bröderna på tanken att bygga en webbplats en sista gång till, för nya bildelar till alla bilmärken. Det hände sig då också och Winparts blev stiftat. Den här gången måste det göras bra och det var sagt och gjort. I kort tid blev webbplatsen en succé. Det byggdes en ny, förbättrad webbplats 2008. Med den ökande framgången i Nederländerna började Winparts också att exportera till Belgien år 2009. Detta visade sig vara en stor succé också och därför byggdes det webbplatsen www.winparts.be 2012. Winparts är på väg att erövra den europeiska marknaden. Den svenska webbplatsen www.winparts.se skapades 2016 och www.winpartscaribbean.com följde efter 2017.

Ari och Meinard van Essen är fortfarande väldigt innovativa och låter kunden allt stå i centrum. De har varit där redan från första början. Winparts var den första som möjliggjorde att kunder kunde söka delar på registreringsnumret. Nu går det inte längre att tänka sig bildelarwebbplatser utan den möjligheten. En av Winparts andra unika egenskaper är att företaget importerar en stor del av produkterna själv. Såhär er det möjligt att erbjuda ett rikt sortiment och att kunna leverera snabbt till kunden.

Winparts har nu blivit ett begrepp. Mer än 50 medarbetare gör möjligt att mer än 1500 paket varje dag levereras till nöjda kunder. Nästan alla verksamheter utförs in-house; inköp, paketering, returhantering, marknadsföring och kundtjänst. Winparts sortimentet är rikt och ökar hela tiden för att kunna erbjuda även mer till kunden. För tillfället erbjuder Winparts mer än 640.000 bildelar av 520 fabrikörer för 180 bilmärken, 6000 bilmodeller och 40.500 biltyper. Beställningarna levereras av erkända transportföretag (bl.a. DHL) som har bra service och levererar snabbt. Du kan förståss välja själv var du hämtar ut beställningen, vi levererar till alla länder.

På Winparts handlar du säkert. Det finns möjligheten att välja bland dem följande säkra betalningssätten: PayPal, Visa, Mastercard och Klarna.

Succén har inte passerat obemärkt. Winparts tog hem priset för den hundraandra platsen i rankningslistan av dem största spelare i den Holländska e-commercen. Winparts erbjuder bra produkter mot ett ärligt pris. Förståss ställer vi alltid upp för du.

Välkommen till Winparts, den största webbutiken som säljer bilreservdelar i Nederländerna!