Om Winparts

Sedan 2005 har Winparts vuxit fram till en av den största säljaren av bildelar i Nederländerna. Numera är vi aktiva i Nederländerna, Storbritannien, Belgien, Sverige och Karibiska Nederländerna. Vi finns i norra Nederländerna, i den lilla byn Winneweer.

År 2005 grundades Winparts av Bröderna Van Essen. Det finns dock en lång historia innan dess. 1986 grundade Ari och Meinard van Essen företaget D-parts i Groningen (norra Nederländerna), de sålde begagnade BMW-reservdelar. En vacker dag gick en växellåda i deras egna BMW sönder och det visade sig vara väldigt svårt att få tag lösa reservdelar, det fanns bara kompletta bilar att köpa. De köpte alltså en motsvarande BMW, ersatt växellådan och sålde resten av delarna och så småningom växte företaget D-parts fram ur Van Essens vurm för bildelar. Snart hade Bröderna Van Essen häcken full och så redan ett år senare flyttade D-parts till den lilla byn Winneweer, till ett lager på minst 10 000 m2. D-parts växte fram I full fart och bröderna började även sälja nya reservdelar.

Och då blev dem frågade om de hade delar till en Fiat. 2001 grundades företaget Allparts, som började sälja delar till flera olika bilmärken. Efter ett tag var bröderna tvungna att sluta med Allparts därför att den logistiska avhandlingen började ta allt för mycket tid med företagets framväxt, arbetspartnerna kunde inte hänga med och kunderna skulle vänta för länge.

År 2005 kastade bröderna goda pengar efter dåliga och bestämde sig att grunda ett företag som säljer nya bildelar till många bilmärken en sista gånga till. Det var då att Winparts grundades i Winneweer. Byn gav oss namnet Win- från Winneweer (läs: Vinnevir) och -parts för delar. Winparts blev en stor succé och 2008 drogs igång med att bygga en ny, förbättrad hemsida för en smidigare kundupplevelse.

Winparts växte fram i full fart och fortsätter att göra så. 2009 började vi exportera till Belgien och 2012 drog vi igång med winparts.be. 2016 började vi i Sverige med winparts.se och 2017 så började vi som enda bildelarföretag i Nederländerna att exportera till den karibiska delen av vårt kungarike med winpartscaribbean.com. Winparts är på väg att erövra den europeiska marknaden, 2019 börjar vi i Storbritannien och även i Frankrike,

Ari och Meinard van Essen ser till att kunden alltid står i centrum och vi på Winparts är fortvarande innovativa och ser till att kundupplevelsen är så smidig som den kan vara! Vi var de första i Nederländerna som möjliggjorde att kunder kunde leta reservdelar baserat på sina registreringsnummer, nu går det inte längre att tänk bildelarhemsidor utan en sådan funktion. Vi importerar den största delen av våra produkter själv och därför kan vi erbjuda ett rikt sortiment och kan vi leverera snabbast och smidigast!

Winparts har nu blivit till ett begrepp. Över 50 medarbetare gör det möjligt att över 1500 paket skickas iväg varje dag till nöjda kunder. Nästan alla verksamheter utförs hos oss på plats; inköp, paketering, returhantering, marknadsföring och kundtjänst. Winparts sortimentet är rikt och ökar hela tiden för att kunna erbjuda även mer till kunden. För tillfället erbjuder Winparts fler än 640 000 bildelar av 520 fabrikörer för 180 bilmärken, 6000 bilmodeller och 40 500 biltyper. Beställningarna levereras av erkända transportföretag (bl.a. DHL) som har bra service och levererar snabbt.

På Winparts handlar du säkert och betalar du tryggt med PayPal, Visa, Mastercard eller i efterskott med Klarna.

Succén har inte passerat obemärkt. Winparts tog hem priset för den hundraandra platsen i rankningslistan av de största spelarena i den holländska e-commercen. Winparts erbjuder bra produkter mot ett ärligt pris.

Välkommen till Winparts, vad kan vi hjälpa till med?